Художник створив віртуальний затор за допомогою сотні смартфонів – і розвантажив вулиці

Фото: simonweckert.com

Об этом сообщает http://thefirst-online.com

Німецький художник Зімон Векерт влаштував перформанс у Берліні, протягнувши кількома вулицями візок із 99 смартфонами, що дозволило утворити віртуальний затор на Google Maps. Це привело до того, що реальні водії уникали червоних вулиць, і дороги звільнилися від трафіку.

Фото: simonweckert.com

Метою художника було дослідити, як засобами мистецтва можна протистояти контролю Google. Безліч сервісів, таких як каршеринг, доставка їжі, оренда велосипедів та самокатів, функціонують завдяки Google Maps. На цій базі також розвивається безпілотний транспорт.

«Всі ці мобільні застосунки функціонують завдяки інтеграції Google Maps і створюють нові форми цифрового капіталізму та комерціалізації», – пише Векерт.

Візок із 99 смартфонами, які художник придбав на секонд-хенді. Фото: simonweckert.com

Але його акція також демонструє те, як працює автомобілізація у місті, зокрема, індукований попит. Стратегії збільшення пропускної здатності доріг – розширення наявних та будівництво нових доріг, додавання смуг руху, спорудження розв’язок тощо – сприяють все більшому користуванню автомобілями, що у перспективі призводить до зменшення пропускної здатності.

Фото: simonweckert.com

Днями компанія TomTom оприлюднила рейтинг міст із найвищими втратами часу в заторах за 2019 рік. Київ посів 12-е місце у світі, а в Європі поступається лише Стамбулу та Москві.

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Джерело статті: “https://hmarochos.kiev.ua/2020/02/03/hudozhnyk-stvoryv-virtualnyj-zator-za-dopomogoyu-sotni-smartfoniv-i-rozvantazhyv-vulytsi/”

©1info.net