У РПЦ порівняли цивільних дружин із «безкоштовними повіями»

Протоієрей РПЦ Смирнов назвав жінок у цивільному шлюбі "безкоштовними повіями"
Протоієрей РПЦ Смирнов назвав жінок у цивільному шлюбі "безкоштовними повіями"

У Російській православній церкві розкритикували жінок, які погоджуються на цивільний шлюб. Голова патріаршої комісії у справах сім’ї протоієрей Димитрій Смирнов назвав їх "безкоштовними повіями", повідомляє "Интерфакс".

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Смирнов заявив, що жінки самі не розуміють, що таке шлюб, і прикриваються терміном "цивільний шлюб", тому що не хочуть зізнаватися, що вони "безкоштовні повії". За його словами, в цивільному шлюбі жінка просто "безкоштовно надає послуги", і за справжніх дружин їх ніхто не вважає.

Водночас священник зазначив, що у Росії заміжніх жінок на мільйони більше, ніж одружених чоловіків. На його думку, чоловіки в цивільному шлюбі сприймають своїх дружин як "тимчасову втіху".

Заяву Смирнова прокоментував "РБК" заступник голови Синодального відділу із взаємин церкви із суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе.

Він зазначив, що своєю заявою Смирнов привернув увагу до проблем жінок, які живуть із чоловіками без реєстрації, "у властивій йому образній манері". Кіпшидзе припустив, що священник хотів сказати про психологічну травму, якої чоловіки завдають жінкам, відмовляючись брати на себе сімейні зобов’язання і безпричинно покидаючи їх за деякий час.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-u-rpts-porivnjali-tsivilnih-druzhin-z-bezkoshtovnimi-povijami-1487189.html”

©1info.net