«Вони вічні». У столиці в річницю розстрілів Майдану вшанували пам’ять Небесної сотні

"Вони вічні". У столиці в річницю розстрілів Майдану вшанували пам’ять Небесної сотні
"Вони вічні". У столиці в річницю розстрілів Майдану вшанували пам’ять Небесної сотні

У шосту річницю Революції гідності рідні, друзі загиблих і ті, хто тоді боровся за свободу на Майдані, вшанували вдень 20 лютого 2020 року їхню пам’ять ходом. Люди пройшли центром Києва, де розгорталися криваві події, поклали квіти біля портретів полеглих, а потім зібралися на віче, про це у сюжеті ТСН.19:30.

Об этом сообщает Руспрес

Родичі героїв, їхні друзі й просто небайдужі громадяни, під час ходу пам’яті зупинялися біля кожного меморіалу й портрета й слухали жалобний гімн Майдану. У кожного з учасників свої страшні спогади про ті події, які назавжди змінили історію України та свідомість громадян.

Дійшовши до Майдану, колона вже сама заспівує гімн України. Майдан сьогодні мав символічний вигляд: свічки й лампадки разом із касками й квітами та портрети героїв Небесної сотні, які розміщені вздовж Алеї.

Відео Пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні вшанували ходом у Києві

20 лютого Україна згадує Героїв Небесної сотні. На 6-ту річницю Революції гідності рідні, друзі загиблих і ті, хто тоді боровся за свободу на Майдані, — пам’ять загиблих ушанували ходом. Люди пройшли центром міста, де розгорталися криваві події, поклали квіти біля портретів загиблих, а затим зібралися на віче.

Пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні вшанували ходом у Києві
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Каска Леоніда Леонтійовича, учасника ходу, привертає увагу здалеку. Її розмалювали тут, коли кривава бійня була ще мирним протестом. На ній зображена дівчина із державним прапором на тлі полум’я. "Це — Україна у вогні", — каже чоловік.

"Сьогодні це — пам’ять про моїх друзів, майданівців. Не забути їх – бо вони вічні. Вони завжди будуть з нами, і це — наша зброя проти теперішніх ворогів", — наголошує учасник пам’ятного ходу.

Тим часом колона дісталася Банкової і перетворилася на імпровізований мітинг. Адже людей обурює те, що за шість років винуватців злочинів не покарано.

"Ми очікуємо у найближчий час оголошення у міжнародний розшук беркутівців, яких видали Росії", — кажуть учасники ходу.

Вимоги, підписані родичами Небесної сотні і захисниками Майдану, мають передати президентові України Володимиру Зеленському.

Молебень за Небесною Сотнею сьогодні провели і в Михайлівському Золотоверхому соборі. За часів Майдану там був прихисток і шпиталь для наших захисників. Туди також зносили й тіла загиблих героїв. Нині ж їх поіменно згадав Митрополит Епіфаній.

Олександра Мітіна


Джерело статті: “https://tsn.ua/kyiv/voni-vichni-u-stolici-v-richnicyu-rozstriliv-maydanu-vshanuvali-pam-yat-nebesnoyi-sotni-1495188.html”

©1info.net