У Нідерландах суд зобов’язав жінку видалити фото її онуків із соцмереж


Суд у Нідерландах зобов’язав жінку видалити фото її онуків з соцмереж Facebook та Pinterest, оскільки батьки дітей не давали згоду на публікацію знімків.

Об этом сообщает Компромат РУ


Суд вирішив, що ситуація лежить в рамках загального регламенту ЄС про захист персональних даних (GDPR), – повідомляє 1NEWS.


Справа опинилися в суді після сварки між жінкою та її донькою. Мама дітей неодноразово просила видалити фотографії з соцмереж – бабуся відмовляла.


Тепер бабуся зобов’язана видалити усі фото. Якщо вона цього не зробить, то платитиме по 50 євро штрафу за кожен день невиконання рішення суду.


Якщо ж вона публікуватиме нові фото онуків без згоди батьків, то так само платитиме додаткові 50 євро штрафу на день.


“Думаю, це рішення здивує багатьох людей, які не надто замислюються перед тим, як щось писати чи публікувати в соцмережах”, – каже юрист у сфері технологій Ніл Браун.


Розміщення особистих фотографій у соцмережах робить їх доступними для широкої аудиторії, а отже персональні дані (знімки, згідно з GDPR вважаються такими) можуть опинитися в руках третіх осіб, вирішив суд.


Джерело: ВВС Україна


Джерело статті: “https://1news.com.ua/tsikave/u-niderlandah-sud-zobov-yazav-zhinku-vydalyty-foto-yiyi-onukiv-iz-sotsmerezh.html”

©1info.net