У центрі нашої галактики вчені зафіксували дивні рухи газу

Астрономи виявили незвичайні рухи газових хмар поблизу центру нашої галактики, які можуть вказувати на існування нових видів чорних дір, інформує 1NEWS з посиланням на

Об этом сообщает Руспрес



Тривалий час вчені навіть не були впевнені, чи існують ці типи чорних дір.


Дослідники, які відстежують гази в середині Чумацького Шляху, прийшли до висновку, що хмари обертаються навколо об’єкта, який в 10000 разів важчий за Сонце, – проте, коли вони дивляться на те, де повинен бути цей об’єкт, там нічого немає.


Найбільш очевидним поясненням є спокійна чорна діра, яка не активна і тому не випромінює радіацію.


Ми знаємо, що існують надмасивні чорні діри, подібні до тих, які живлять галактики. Їх маса стартує зі 100000 сонячних мас, але вони можуть стати майже незбагненно масивними.


Клас, який знаходиться між ними – від 1000 до 100 000 сонячних мас – називається чорними дірами середньої маси. І ставлять перед вченими такі питання, як «вони існують?» і «якщо вони не існують, чому?» і «якщо вони існують, чому ми не можемо їх знайти?».


Оскільки такі чорні діри не можливо знайти за випромінюванням, вченим доводиться проявляти винахідливість у своїх пошуках. Замість того, щоб шукати такі чорні діри, вони шукають ефекти, які вони могли б спричиняти на інші об’єкти в просторі навколо них.


Астрофізик Shunya Takekawa з Національної астрономічної обсерваторії Японії і його колеги вивчають рух високошвидкісних газових хмар в центрі Чумацького шляху, щоб допомогти відповісти на ці питання.


«Один з трьох згустків має кільцеподібну структуру з дуже крутим градієнтом швидкості», – пишуть дослідники в своїй статті. – «Ця кінематична структура передбачає орбіту навколо точкового об’єкта з масою ~ 104 сонячних мас. Відсутність зіркових аналогів вказує на те, що точковий об’єкт може бути нерухомою чорною дірою».





Джерело статті: “https://1news.com.ua/tsikave/u-tsentri-nashoyi-galaktyky-vcheni-zafiksuvaly-dyvni-ruhy-gazu.html”

©1info.net