У Польщі горить найбільший в країні національний парк

У Польщі горить найбільший з 23 національних парків країни – Бєбжанський національний парк. Загальна площа парку складає близько 600 тис. кв.км., 10% яких охопили пожежі, повідомляє ВВС Україна.

Об этом сообщает Руспрес

Директор парку Анджей Григорук зазначив, що він виключає самозаймання як причину пожежі, адже зараз немає спеки або сильних вітрів.

Парк розташований в географічному регіоні Полісся, біля кордону з Білоруссю, як і найбільш постраждалі від пожеж українські території. Причини польської пожежі теж дещо схожі на українські: в Міністерстві охорони довкілля заявили, що пожежу могли спричинити підпали трави фермерами чи селянами. Як відомо, причиною масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження став підпал сухої трави жителем місцевого села.

Ситуацію ускладнює те, що в Польщі зараз триває найгірша за десятиліття посуха. Керівництво парку не виключає, що боротися з вогнем будуть місяцями. На низькорослій місцевості парку знаходиться багато торфовищ та заболочених угіддь, що населені великою кількістю птахів, бобрами та лосями, які зараз опинилися в зоні ризику.

Всі фото: REUTERS.

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Джерело статті: “https://hmarochos.kiev.ua/2020/04/23/u-polshhi-goryt-najbilshyj-v-krayini-natsionalnyj-park/”

©1info.net