США запустили на орбіту секретний військовий космоплан


Військово-повітряні сили США успішно запустили ракету-носій Atlas V з космопланом X-37B, призначеним для секретних місій. Космоплан, також відомий, як Орбітальна випробувальна машина (OTV), виведе на орбіту супутник і випробує технологію перетворення сонячної енергії, повідомляє ВВС.

Об этом сообщает Russiangate

Це вже шоста місія цього безпілотного апарату. На обтічник ракети було нанесено напис: "У пам’ять про жертви Covid-19 і на честь всіх, хто знаходиться на головному фронті боротьби з пандемією. Америка сильна".

X-37B — американська секретна програма випробувань, відомо про неї дуже мало. "У цій місії X-37B проведе більше експериментів, ніж у попередніх", — повідомила на початку травня міністр Військово-повітряних сил США Барбара Барретт. Під час одного з експериментів випробували впливу радіації на насіння та інші матеріали.

Програма X-37B стартувала в 1999 році. Літак нагадує зменшену версію пілотованих космічних кораблів, які вивели з експлуатації космічної програми США в 2011 році. Він може знижуватися з верхніх шарів атмосфери і приземлятися на злітно-посадкову смугу як шатл.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше NASA вибрало SpaceX в якості першої комерційної компанії, яка буде доставляти вантажі на станцію Gateway, яка буде розташовуватися на орбіті Місяця. Станція стане одним з етапів програми "Артеміда", в рамках якої агентство має намір доставити астронавтів на супутник Землі до 2024 року.


Джерело статті: “https://dt.ua/TECHNOLOGIES/ssha-zapustili-na-orbitu-sekretniy-viyskoviy-kosmoplan-348014_.html”

©1info.net