Собаки стають проблемними в період статевого дозрівання, як люди — дослідження

Собаки стають проблемними в період статевого дозрівання, як люди — дослідження
Собаки стають проблемними в період статевого дозрівання, як люди — дослідження

Нове дослідження припускає, що собаки проходять подібну до людської фазу впертості і непослуху, коли досягають статевої зрілості у віці близько восьми місяців.

Об этом сообщает FLB

Про це пише Science Alert.

Експерти проаналізували поведінку 378 собак і виявили, що тварини були більш слухняними і більш чуйними до та після настання восьмимісячного віку.

За словами фахівців, собаки не лише проживають важкий підлітковий період, як і ми, але і розділяють розчарування, яке люди часто відчувають стосовно батьків або опікунів, коли досягають підліткового віку.

"Це дуже важливий момент у житті собаки. У цей момент власники часто відмовляються від улюбленців. бо раптово помічають, що собаки стають більш складними, і їх важко дресирувати і контролювати. Але, як і у випадку з дітьми-підлітками, власники повинні усвідомлювати, що їхній собака переживає фазу, і вона мине", — каже дослідниця поведінки тварин Люсі Ашер з Університету Ньюкасла в Британії.

В одному експерименті з 93 лабрадорами-ретриверами, золотистими ретриверами і їхніми крос-породами було виявлено, що у віці восьми місяців для дресирування потрібно більше часу і вони з більшим небажанням реагують на команду "сидіти", ніж у віці п’яти місяців. Однак восьмимісячні песики не виявляли такої ж упертості, коли команду надавав незнайомець

Дослідники знайшли додаткові докази цього ефекту в даних опитувань, які зібрали за допомогою 285 власників лабрадорів, золотистих ретриверів, німецьких вівчарок і їхніх крос-порід. Власникам собак і дресирувальникам було запропоновано оцінити "здатність до навчання" тварин, відповівши на питання про слухняність і про те, як швидко реагували команди.

Вихователі оцінили своїх собак як менш слухняних у віці восьми місяців в порівнянні з п’ятьма місяцями або 12 місяцями. Тренери повідомили, що послух збільшилася у віці від п’яти місяців до восьми місяців.

"Дуже важливо, щоб власники не карали своїх собак за непослух і не почали емоційно від них відходити. Це може погіршити будь-яку проблемну поведінку, як у підлітків", — говорить Ашер.

Нагадаємо, у дослідженні, опублікованому у Медичному журналі Нової Англії, вчені з США та Японії повідомляють, що кішки можуть легко заразитися вірусом SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, і можуть передати вірус іншим кішкам.


Джерело статті: “https://tsn.ua/nauka_it/sobaki-stayut-problemnimi-v-period-statevogo-dozrivannya-yak-lyudi-doslidzhennya-1548648.html”

©1info.net