Перемовини про Brexit: Велика Британія і ЄС хочуть укласти угоду до кінця жовтня

Про це заявив керівник переговорної групи ЄС із питань виходу Великої Британії (Brexit) Мішель Барньє, повідомляє AFP.

Об этом сообщает Russiangate

«Не маю сумнівів, що ми (Велика Британія і ЄС — ред.) знайдемо спільні точки дотику протягом літа й до початку осені в найгіршому разі», — сказав він.

Його візаві з британського боку Девід Фрост так само зазначив, що прогрес у перемовинах був «обмеженим», і закликав сторони «посилити й прискорити роботу» для укладання угоди.

Наступна зустріч між британськими й європейськими посадовцями на найвищому рівні — тобто між прем’єром Борисом Джонсоном і президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та главою Європейської ради Шарлем Мішелем — має відбутися протягом наступних кількох тижнів.

Раніше Лондон заявляв, що готовий вийти із перемовин щодо Brexit, якщо в них не буде суттєвого прогресу до кінця червня. Він також на всіх рівнях заперечував можливість продовження перехідного періоду Brexit, який має спливти наприкінці 2020 року.

Водночас європейські чиновники раніше скептично висловлювалися щодо намірів Великої Британії укласти угоду про майбутні відносини із ЄС до кінця 2020 року, називаючи це «ілюзією».



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/peremovini-pro-brexit-velika-britaniya-i-yes-hochut-uklasti-ugodu-do-kincya-zhovtnya”

©1info.net