Стерненко попросив суд не обирати йому жодного запобіжного заходу

Стерненко назвав безпідставними аргументи сторони обвинувачення / фото УНІАН
Активіст наголосив, що на нього нападали тричі впродовж 4 місяців у 2018 році. Він стверджує, що всі ці напади були замовними.

Стерненко назвав безпідставними аргументи сторони обвинувачення / фото УНІАН

Громадський активіст Сергій Стерненко попросив суд не обирати йому жодного запобіжного заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні суду Стерненко виступив з досить довгою промовою.

Об этом сообщает Репортер

Активіст зазначив, що смертельне поранення Івану Кузнєцову наніс захищаючись від нападу, і після того як Кузнєцов побіг, він більше не вчиняв жодних дій для самозахисту.

Також Стерненко наголосив, що на нього нападали тричі впродовж 4 місяців у 2018 році. Він стверджує, що всі ці напади були замовними. Крім того, Стерненко висловив обурення, що стосовно останнього нападу, який здійснили на нього, було порушено провадження за статтею хуліганство. Активіст переконаний, що це був замовний напад і виконавцям заплатили для того, щоб вони його покалічили або вбили.

Також Стерненко назвав безпідставними аргументи сторони обвинувачення про те, що він може уникати слідства або знищувати докази. Активіст наголосив, що одразу після того, як на нього напали, він добровільно передав поліції ніж, яким оборонявся, та віддав весь одяг у який був вдягнутий, і до сьогодні з’являвся на всі виклики органів слідства.

Наразі суддя пішов до нарадчої кімнати ухвалювати рішення за клопотанням сторони обвинувачення, яка просить для Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов’язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

12 червня пізно ввечері засідання суду з обрання Стерненку запобіжного заходу перенесли на 15 червня.

Слідчий СБУ просить суд обрати Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram



Джерело статті: “https://www.unian.ua/society/sprava-sternenka-sternenko-poprosiv-sud-ne-obirati-yomu-zhodnogo-zapobizhnogo-zahodu-novini-ukrajini-11037164.html”

©1info.net