Шокін: Якби заплатили за Луценка, Венедіктову, Рябошапку по мільярду, було б непогано. Але за них чомусь не платять

Шокін хотів потрапити у Книгу рекордів Гіннеса як найдорожчий генпрокурор у світі
Шокін хотів потрапити у Книгу рекордів Гіннеса як найдорожчий генпрокурор у світі

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся у Книгу рекордів Гіннесса про визнання себе найдорожчим генпрокурором у світі. Шокін надав документи, його занесли в реєстри книги, але потім справа заглохла, про це він розповів головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Об этом сообщает FIB

"Такого у світі не було: щоб якийсь генеральний прокурор якоїсь країни коштував $1 млрд (Байден розповідав, що 2016 року вимагав звільнити Шокіна, в іншому разі Вашингтон не надав би Києву кредитних гарантій на $1 млрд. – "ГОРДОН"). Я думаю, що якби заплатили за [Юрія] Луценка, [Ірину] Венедіктову, [Руслана] Рябошапку по мільярду, було б непогано. Але за них чомусь не платять", – зазначив Шокін.

На що було витрачено мільярд, колишній генпрокурор не знає.

Шокін: Я запитав Деркача про плівки Порошенка – Байдена: "Де взяв?" Читайте повну версію інтерв’ю

"Якби цей мільярд спрямували на благо нашої України, я був би дуже радий. Але ось бачите: є остання думка, яка свідчить, що витратили гроші нібито на оборонні замовлення для фірм Порошенка. Я не знаю, правда це чи ні. Я цим ніколи не займався", – підкреслив він.

За його словами, протягом вісьмох років правління експрезидента США Барака Обами і Байдена Україні нічого не давали.

"Водночас прийшов [чинний президент США Дональд] Трамп – і дав Javelin, дав катери, дав інше необхідне військове спорядження. А тільки обіцяв Байден. Хоча я думаю, вони мали цілковиту можливість допомогти Україні. Ба більше, я вважав і зараз вважаю", – зазначив Шокін.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-shokin-jakshcho-b-zaplatili-za-lutsenka-venediktovu-rjaboshapku-po-miljardu-bulo-b-nepogano-ale-za-nih-chomus-ne-platjat-1505110.html”

©1info.net